Gelderland

Dreigende situatie in hotel tegenover paleis Apeldoorn

APELDOORN – Een grote politiemacht heeft vrijdagavond een hotel tegenover Paleis het Loo in Apeldoorn omsingeld wegens een dreigende situatie.

Rond 23.00 uur kwamen zo’n 10 politiewagens en zo’n vijftiental agenten naar het Hotel aan de Loolaan. Agenten in kogelwerende omsingelde het hotel en vroegen hotelgasten die naar hun kamer wilden om naar de kantine te gaan van het restaurant. Daar kregen zij een drankje aangeboden. Zij mochten pas naar hun kamer toen de politie het sein veilig had gegeven.

Rond 00.30 uur arriveerden ook meerdere agenten van een speciale eenheid. Na overleg besloten de agenten de verdachte aan te gaan houden. De verdachte is in een arrestantenbus overgebracht naar het politiebureau.

Volgens een politiewoordvoerder ging het om bedreiging waarbij een verdachte is aangehouden. Meer details kon zij halverwege de nacht nog niet geven.

Het hotel, genaamd ‘t Loo, ligt aan twee drukke wegen aan de rand van het centrum van Apeldoorn. De politieactie trok dan ook veel bekijks van voorbijgangers.

Even na 02.00 uur vertrokken de laatste politiewagens en keerde de rust terug. De hotelgasten konden dan ook hun bedje opzoeken.

Gerelateerde artikelen