Gelderland

Grote brand in kippenschuur Putten, 30.000 kippen komen om het leven

PUTTEN – Bij een brand in een kippenschuur aan de Leembruggerweg in het buitengebied van Putten, komt veel rook vrij. De rook is in de wijde omtrek te zien, onder andere vanaf de A28.

Even na half negen kwam de melding over de brand binnen bij de meldkamer. Omdat al vrij snel duidelijk werd dat het ging om een fikse brand, schaalde brandweer op naar “Grote brand”, dit betekent dat er meerdere blusvoertuigen ter plaatse komen en materiaal voor waterwinning. Bij aankomst van de brandweer ging het om een felle brand. De vlammen sloegen rap om zich heen waardoor al snel de gehele kippenschuur in brand stond. De schuur van 80m bij 25m moet als verloren worden beschouwd.

De brandweer probeert erger te voorkomen en is momenteel druk bezig met het bestrijden van de brand. De Puttense brandweerlieden worden ondersteund door collega’s van nabijgelegen korpsen; Nijkerk, Kootwijkerbroek en Ermelo. In de schuur stonden zo’n 30.000 kippen. Deze zijn volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio om het leven gekomen. De Leembruggerweg is vanwege de inzet van de brandweer afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen