Landelijk

Helmplicht voor snorfietsers per 1 januari, dit moet je weten

NEDERLAND – Vanaf 1 januari 2023 geldt er voor elke snorfietser en eventuele passagiers een helmplicht. De Rijksoverheid verwacht hiermee het aantal verkeersdoden en gewonden onder de snorfietsers te laten dalen. En wij van 112 Nieuws Nederland kunnen u in samenwerking met Rayci.nl uit Apeldoorn helpen!

Goedgekeurde helm

Met ingang van 1 januari is het dragen van een goedgekeurde motor of brommerhelm verplicht. Wanneer iemand geen helm draagt riskeert die persoon een boete van € 100. Je kunt een goedgekeurde helm herkennen aan een cirkel met de hoofdletter E erin. Een goedgekeurde helm krijgt in Nederland het cijfer 4. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm is voorzien van een markering overeenkomstig NTA 8776:2016.

Regels snorfiets

De regels voor snorfietsers blijven wel ongewijzigd. Zij mogen nog steeds 25km/h rijden en ook op het fietspad (met uitzondering van Amsterdam en Utrecht). In de laatst genoemde steden geldt al een helmplicht.

Actie

Omdat veel snorfietsers nog niet beschikken over een goedgekeurde helm heeft 112 Nieuws Nederland in samenwerking met Rayci.nl uit Apeldoorn een actie opgezet. Wanneer je een helm koopt in de webshop van Rayci.nl of in de winkel krijg je € 5,- korting* per helm. Gebruik bij het afrekenen code ‘112NIEUWS’ (zonder aanhalingstekens) en de korting wordt direct verwerkt!

*De code is geldig tot 31 januari 2023 op alles (ook uitjes) behalve onderdelen. 

Gebruik kortingscode 112NIEUWS voor € 5 korting per helm of product!

Rayci.nl is te vinden aan de Henri Dunantlaan 451 in Apeldoorn en online te vinden op www.rayci.nl

Zij verkopen verschillende merken elektrische scooters ook hebben zij een eigen werkplaats, een groot assortiment aan helmen en bijpassende scooter artikelen. 

Rayci.nl kan je ook adviseren welke helm het beste bij jou past als het gaat maat en gebruiksvriendelijkheid. 

Wees dus op tijd met het aanschaffen van een helm. Niet ben je dan alleen veiliger onderweg, je voorkomt ook nog een dure geldboete voor jezelf en je passagier.

Gerelateerde artikelen