Landelijk

Fors meer mensen betrapt met rijden onder invloed

NEDERLAND – Dit jaar zijn er veel meer mensen betrapt met rijden onder invloed. Tot en met oktober 2022 werden er ruim 36.000 boetes uitgeschreven. In heel 2021 waren dit er 31.600. Dat is een forse toename.

De boetes die zijn uitgedeeld gaat niet alleen over het rijden met alcohol achter het stuur maar ook onder invloed van drugs of bepaalde medicijnen.

De voornaamste stijging zijn in Limburg met 36% en in Gelderland met 35%. Daar werden de meeste proces-verbalen uitgeschreven. Naar eigen zeggen is de politie niet vaker gaan controleren. Het is dus opvallend dat meer mensen onder invloed achter het stuur gekropen zijn.

In Apeldoorn bijvoorbeeld waren er in de eerste 10 maanden van 2021 ruim 225 mensen betrapt met het rijden onder invloed van alcohol. In 2022 is dat aantal gestegen naar 405.

Gerelateerde artikelen