Landelijk

KNMI: Plaatselijk verraderlijk glad door bevroren weggedeelten en ijzel

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven voor gladheid. Door ijzel kan het op sommige plaatsen verraderlijk glad zijn.

In het noorden, westen en midden van het land kan het plaatselijk erg glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Op sommige plaatsen is regen voorspeld en dat kan ervoor zorgen dat het gaat ijzelen. Mensen die met de auto of fiets op pad gaan worden aangeraden zich aan te passen aan de omstandigheden.

De aankomende nacht gaat het weer flink vriezen met lokaal temperaturen tot -5 graden. In de loop van de ochtend op vrijdag kan er lokaal ook mist ontstaan. Dat gecombineerd met gladde wegdelen kan het erg gevaarlijk zijn op de weg.

Rijkswaterstaat is al flink aan het strooien op de wegen om te voorkomen dat er vanavond, vannacht en tijdens de ochtendspits ongelukken gebeuren.

Code geel is actief van vanavond 18:00 uur tot morgenochtend 12:00 uur.

Gerelateerde artikelen