Gelderland

Grote ravage op A50 bij Loenen na ongeval tussen 2 voertuigen

LOENEN/A50 – Een kleine vrachtwagen is vrijdagochtend in botsing gekomen met een bestelbus op de A50 bij Loenen. Dit zorgt voor minstens zes kilometer file. Twee rijstroken in de richting van Arnhem zijn dicht in verband met de bergingswerkzaamheden.

De bestuurder van de bestelbus gaf aan dat zijn auto plots niet meer harder kon dan 10 kilometer per uur door motorproblemen. De bestuurder van de bestelbus week uit naar de vluchtstrook om naar de eerst volgende afrit te rijden. Op dat moment ziet de bestuurder van een naderende kleine vrachtwagen de bestelbus met gevaren lichten over het hoofd met een harde botsing tot gevolg. Door de klap is de bestelbus zo’n meter kleiner geworden. De achterzijde is namelijk helemaal in elkaar gevouwen. De vrachtwagen is door het ongeluk gekanteld en blokkeert twee rijstroken.

De hulpdiensten rukten massaal naar het ongeval uit. De gealarmeerde brandweer heeft de voertuigen veilig gesteld. Het ambulancepersoneel heeft beide bestuurders nagekeken maar geen van beide raakte gewond. Volgens een agent is dat een wonder.

Beide voertuigen hebben veel schade opgelopen en zijn afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen