Gelderland

Beschonken bestuurder klemgereden door politie na achtervolging in Apeldoorn

APELDOORN – Dankzij oplettende automobilisten is een beschonken bestuurder dinsdagavond door de politie van de weg geplukt in Apeldoorn. De bestuurder bleek hardleers, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden.

Rond 21.00 uur zag een automobilist op de Edisonlaan de witte auto rijden met aan de voorzijde flinke schade. De bestuurder van het witte voertuig bleef voor groenlicht bij de verkeerslichten stilstaan waarop meerdere automobilisten claxonneerden. De man reageerde traag en had vervolgens een nogal wisselvallige rijstijl. Een van de automobilisten belde de politie omdat hij het niet vertrouwde en het idee had dat de bestuurder onder invloed was.

Beschonken

De bestuurder van de witte auto stopte bij een benzinestation langs Kanaal Noord en al vrij snel waren meerdere politiewagens ter plaatse. De bestuurder van de auto moest blazen en hij bleek veel te veel te hebben gedronken. In de auto troffen de agenten zelfs nog een geopend blikje bier aan. Omdat de agenten de man zelf niet hebben zien rijden konden ze hem alleen een rijverbod opleggen. Ook bleef nog onduidelijk waardoor de schade aan de voorzijde van de auto kwam. Omdat de agenten het idee hadden dat de man toch weer zou gaan rijden besloten zij om in de omgeving van het benzinestation te blijven.

Korte achtervolging

Het voorgevoel van de agenten bleek te kloppen. Nog geen vijf minuten nadat de agenten waren vertrokken stapte de beschonken bestuurder weer achter het stuur en reed weg. De agenten gaven de man een stopteken, maar deze negeerde hij. Nadat de agenten met drie politiewagens de auto van de man op de Laan van de Dierenriem hadden ingeboxt (het klem zetten van zijn auto) kon de bestuurder worden aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto werd op een parkeerplaats neergezet.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen