Gelderland

BMW opgeblazen met mogelijk zwaar vuurwerk Jan Mankestraat Eerbeek

EERBEEK – Bewoners van het Gelderse dorpje Eerbeek zijn vrijdagavond zich rot geschrokken van twee harde knallen. Bij een van de knallen bleek, er een auto te zijn opgeblazen. De ravage is groot.

Rond 22.30 uur hoorden bewoners van de Jan Mankesstraat een harde knal, niet veel later volgde er nog een. Toen bewoners gingen kijken zagen zij dat er een witte BMW was opgeblazen, vermoedelijk met zwaar vuurwerk. De ravage is groot. De BMW is helemaal ontzet en heeft korte tijd in brand gestaan. De opgeroepen brandweer was snel ter plaatse en hebben een nacontrole verricht.

De politie startte direct een onderzoek. Zo spraken zij met de eigenaren van de auto en met meerdere omwonenden. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Terwijl de hulpdiensten bezig waren met het afhandelen van het incident, waren elders in Eerbeek opnieuw knallen te horen van vuurwerk. Na verloop van tijd stopte dit.

Het is de afgelopen dagen erg onrustig savonds in Eerbeek. Zo stond er tijdens de jaarwisseling op meerdere plekken coniferen en containers in brand in een uur tijd.

De zwaar beschadigde witte BMW kan als verloren worden beschouwd en is door een berger afgesleept.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen

error: Melding: Deze inhoud is beveiligd!