Internationaal

Zware aardbeving treft Turkije en Syrië, ruim 1.300 doden gemeld

BUITENLAND – In het zuidoosten van Turkije is afgelopen nacht een zware aardbeving geweest waarbij ruim 1.300 doden zijn gevallen. Het was een enorme klap. Veel gebouwen zijn ingestort en het dodental loopt razendsnel op. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van de aardbeving lag 26 kilometer ten noordwesten van de stad Gaziantep, niet ver van de grens met Syrië. In de stad wonen ruim 2 miljoen mensen.

Ook in Syrië zijn er volgens de lokale autoriteiten honderden doden gevallen in de plaats Aleppo. Meerdere landen hebben al aangegeven speciale hulp te sturen net als Nederland wat vandaag nog een speciaal team naar Turkije stuurt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) roept mensen in het getroffen gebied op om contact te zoeken met familie en vrienden in Nederland. Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar, of de ambassade via +31 247 247 247

Gerelateerde artikelen