Gelderland

Zwaar ongeval A1 Barneveld, auto slaat over de kop

BARNEVELD – Een automobilist heeft woensdagavond wel erg veel geluk gehad bij een zwaar auto-ongeluk op de A1 bij Barneveld. Bij het ongeluk vielen twee gewonden.

Rond 22.30 ging het door een nog onbekende oorzaak gruwelijk mis op de A1 vanaf Amersfoort richting Apeldoorn. Ter hoogte van afslag Voorthuizen, botste een personenauto achterop zijn voorganger waarna deze over de kop sloeg, van de weg raakte en tegen een boom botste. De auto die van achteren werd aangereden kwam tegen de vangrail tot stilstand.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Drie brandweerwagens en meerdere ambulances arriveerde enkele minuten na de 112 melding en ontfermden zich over de inzittenden van de personenauto’s. Twee van hen raakten gewond en zijn overgebracht met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. Gezien de schade aan de goudkleurige auto, is het een wonder dat er geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen. De auto is aan de voorzijde volledig in elkaar verwrongen.

De A1 werd vanaf de A30 volledig afgesloten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Na het ongeluk zal een berger de zwaar beschadigde voertuigen moeten bergen. Het verkeer wordt omgeleid via de A30, A12 en A50.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen