Gelderland

Vlammen slaan uit nieuwbouwcomplex Laan van Groot Schuylenburg Apeldoorn

APELDOORN – De brandweer heeft hun handen afgelopen nacht vol gehad aan een lastig te bestrijden brand in een spouwmuur van een nieuwbouw complex in Apeldoorn.

Rond 03.30 uur werd de brand door een voorbijganger ontdekt. Deze zag rook uit het pand aan de Laan van Groot Schuylenburg komen en schakelde de brandweer in. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig bleek er een felle brand te woedde in de spouwmuur. Hierop werd direct opgeschaald naar het zogenoemde ‘middelbrand’, een extra blusvoertuig en ondersteund materieel zoals twee waterwagens en een hoogwerker kwamen ter plaatse ter ondersteuning.

Om bij de brandhaard te komen moest de brandweer meerdere houten platen verwijderen. Na het verwijderen van de platen sloegen kort de vlammen uit het pand. De brandweerlieden wisten de vlammen echter snel te doven. Wat de brand bestrijding ook bemoeilijkte was dat er nog geen trap in het nieuwbouwcomplex aanwezig was. Hierdoor konden de brandweerlieden last naar de 1e etage toe.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De rook trok over de Zutphensestraat en in de richting van de wijk Woudhuis. De Veiligheidsregio liet via Twitter weten dat mensen die last hadden van de rook, ramen en deuren moesten sluiten.

De brandweer had na ongeveer anderhalf uur de brand onder controle. Echter nam het nablussen nog enige tijd in beslag. Na een inzet van bijna 4 uur kon de brandweer retour richting de kazerne.

De schade aan het pand is fors. Het pand zou binnen nu en zes maanden worden opgeleverd. Dat gaat er nu niet meer in zitten.

Volgens de brandweer is het nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. Team Brandonderzoek van de brandweer gaat de oorzaak proberen te achterhalen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen