Opmerkelijk

Jongens (14 & 16) na lange achtervolging met 220/kmh op A28 Nijkerk klemgereden

NIJKERK – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie na een lange achtervolging twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden. Zij reden met snelheden van 220km/h in een gestolen Franse auto.

De politie reeg afgelopen nacht een melding binnen dat de gestolen auto via de A16 Nederland binnen reed. Ter hoogte van Breda stond de politie klaar waarna de achtervolging werd ingezet. De snelheden liepen fors op tot wel 220km/h. Bij knooppunt Hoevelaken probeerden de jongens de politie af te schudden.

Op de A28 bij Nijkerk kozen de jongens eieren voor hun geld en stopten ze op de vluchtstrook. Daar werden ze door de politie klemgereden. De twee jonge jongens zijn op het politiebureau in Apeldoorn verhoord.

De gestolen auto zal worden teruggebracht naar zijn Franse eigenaar.

Foto: Verkeerspolitie Zeeland-West Brabant

Gerelateerde artikelen