Gelderland

Vandaag start grote verhuizing meldkamer Oost-Nederland, noodnummer 112 blijft bereikbaar

APELDOORN – Vandaag start de grote verhuizing van de meldkamer van Oost-Nederland. De huidige meldkamers in Arnhem, Apeldoorn en Hengelo gaan vandaag naar de gloednieuwe Meldkamer Oost-Nederland.

Stap voor stap worden alle systemen overgezet van de oude locaties naar de nieuwe locatie. De verhuizing moet zo min mogelijk hinder brengen voor de 112-beller. Het noodnummer 112 blijft daarom ook gedurende de gehele verhuizing goed bereikbaar.

Als de verhuizing erop zit, worden de oude meldkamers in Arnhem, Apeldoorn en Hengelo uitgeschakeld. In de nieuwe meldkamer die maar liefst drie tennisvelden groot is komen 450 centralisten te werken. De centralisten die werkzaam waren in Arnhem en Hengelo verhuizen mee naar Apeldoorn.

Gerelateerde artikelen