Gelderland

Twee personen aangehouden na geweldsincident Gentiaanstraat Apeldoorn

Op de Gentiaanstraat in Apeldoorn heeft zaterdagochtend een geweldsincident plaatsgevonden. Daarbij raakte één man gewond. Twee personen zijn aangehouden. 

Het geweldsincident vond rond 05.00 uur plaats op de Gentiaanstraat. Twee mannen hadden een conflict wat uitmonden in een “steekincident”. Daarbij raakte één van de twee mannen gewond. De politie rukte na de verontrustende 112 melding met meerdere eenheden uit. 

Bij aankomst van de politie troffen zij twee mannen aan. Een van hen was gewond en is ter plekke nagekeken en behandeld door het toegesneld ambulancepersoneel. Hij hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. Wel werd de man aangehouden door de politie en moest hij mee naar het bureau. Ook de andere man werd aangehouden. Volgens de officier van dienst van de politie ter plekke, zijn beide mannen aangehouden omdat hun rol in het geweldsincident momenteel wordt onderzocht. 

De bus waarmee een van de twee mannen naar de Gentiaanstraat is gekomen, liep schade op aan de bestuurderskant. Zo sneuvelde onder meer de ruit. De bus is door agenten meegenomen. 

De aanleiding van het conflict is nog onduidelijk. Agenten hebben van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. 

Rond 05.45 uur keerde de rust rondom het hoge appartementencomplex aan de Gentiaanstraat weer terug.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen