Gelderland

Gevaarlijke stoffen door brievenbussen woningen Putten gegooid

Een wel erg merkwaardige situatie zondagmiddag in Putten. Bij twee woningen in het Gelderse dorp is een nog onbekende stof door een brievenbus gegooid. Om wat voor stof het gaat wordt momenteel onderzocht door de brandweer. Een groot gedeelte van een woonwijk is door de politie afgezet met lint.

Rond 12.45 uur roken bewoners van woningen aan de Bouwmeestersgoed en de Wallenbergstraat een vreemde lucht. Toen zij gingen kijken bleek er een onbekende stof door de brievenbus te zijn gegooid. Zij schakelde de hulpdiensten in. De hulpdiensten waaronder de brandweer, ambulancedienst en de politie kwamen in grote getallen naar de woonwijk. De brandweerlieden voeren momenteel metingen uit op verschillende plekken in de wijk omdat ook in de wijk, op straat, de vreemde lucht wordt geroken. 

Een adviseur gevaarlijke stoffen doet onderzoek om wat voor stof het gaat en hoe schadelijk het is. Een ambulance staat uit voorzorg stand by. 

De politie heeft direct een groot gedeelte van de wijk afgezet met linten. Ook zijn zij begonnen met het strafrechtelijk onderzoek. Want waarom en wie heeft het stof in de brievenbussen gegooid.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen