Utrecht

Amersfoort geteisterd door brandende deelscooters, politie vermoedt brandstichting

AMERSFOORT – Maandagmorgen 24 april om 04.15 uur was brand ontstaan in een elektrische deelscooter aan de Bosweg in Amersfoort.

De laatste weken worden de elektrische deelscooters van het bedrijf CHECK geteisterd door brandstichtingen. Meerdere deelscooters gingen in vlammen op. Vannacht gingen op meerdere locaties deelscooters in vlammen op. Rond 04.15 uur was de eerste deelscooter doelwit van brandstichting, 5 minuten later was het raak aan de Balistraat, ook hier stonden twee deelscooters in de brand. 26 maart stond er ook al een deelscooter in de brand aan de Balistraat. De brandweer kon niet voorkomen dat de getroffen deelscooters zwaar beschadigd raakte.

De politie is met meerdere eenheden in de omgeving aanwezig om te zoeken naar de mogelijke verdachte. Het bedrijf wordt later op de dag in kennis gesteld.

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen