Gelderland

Parachutist belandt in boom Vliegveld Teuge

TEUGE – Een parachutist is op Koningsdag wel erg ongelukkig terecht gekomen tijdens haar sprong bij Vliegveld Teuge. De vrouw kwam met haar parachute boven in een boom terecht en hing bungelend tussen de takken.

Even na 11.00 uur sprong de vrouw met een groep andere parachutisten uit het vliegtuigje bij vliegveld Teuge. Alles ging goed tot aan de landing. De vrouw wilde landen op het daarvoor bestemde grasveld, maar belandde op ongeveer 100 meter afstand pardoes in een boom. Terwijl haar parachute boven in de boomtop bleef hangen, bungelde zij tussen de takken. Medewerkers van het paracentrum schoten direct te hulp. Omdat de vrouw boven in een boom hing werd de brandweer gebeld. Zij waren snel ter plaatse en wisten de vrouw door middel van een ladder uit de boom te redden waarna zij weer met beide benen op de grond stond.

Een toegesnelde ambulance kon onverrichte zaken retour. De vrouw bleek namelijk geen verwondingen aan haar onfortuinlijk val te hebben overgehouden. Zij is door het paracentrum opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Jaarlijks gaat het meerdere malen mis op het vliegveld dat tussen Apeldoorn en Deventer ligt. Zo vond aan het begin van de maand nog een dodelijk ongeluk plaats. Hierbij kwam een 49-jarige man uit Utrecht om het leven.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen