Zuid-Holland

Elektrische auto vliegt in brand A44 Oegstgeest

OEGSTGEEST – Op donderdagmiddag 11 mei ontstond er omstreeks 17.40 uur brand in een personenauto die zich bevond op de Rijksweg A44 R 15,3 ter hoogte van Oegstgeest. Brandweerlieden werden onmiddellijk ingeschakeld om de brand te blussen en zij zetten daarbij ook een waterwagen in. Het bleek echter een uitdaging om de brand onder controle te krijgen omdat het voertuig een elektrische auto was.

Het blussen van de brand nam enige tijd in beslag en zorgde voor vertraging in het verkeer. Het duurde ongeveer een half uur voordat het verkeer weer op gang kwam. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was en of er mensen gewond zijn geraakt als gevolg van de brand.

Het is bekend dat het blussen van brand in elektrische voertuigen vaak lastiger is dan bij traditionele auto’s omdat het batterijpakket een grote hoeveelheid energie bevat en het risico op elektrocutie of het vrijkomen van giftige stoffen groter is. Brandweerlieden worden daarom speciaal getraind om effectief om te gaan met branden in elektrische voertuigen.

Voor de eigenaar van een elektrische auto is het belangrijk om regelmatig het onderhoud van voertuigen te laten uitvoeren en om de voertuigen op de juiste manier te gebruiken om te voorkomen dat er brand ontstaat. Als er toch een brand uitbreekt, is het cruciaal om snel de hulpdiensten in te schakelen en afstand te houden van het voertuig.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen