Gelderland

Klimaatactivisten beboet voor baldadigheid Rabobank Ede

EDE – Op vrijdagavond 12 mei rond 20.15 uur heeft er een incident plaatsgevonden in de Galvanistraat in Ede. Er zijn op dat moment verschillende boetes uitgedeeld door de politie. De politie kreeg een melding van meerdere milieuactivisten die leuzen aan het aanbrengen waren op een kantoor van de Rabobank in de straat.

Na het ontvangen van deze melding zijn de politieagenten onmiddellijk ter plaatse gekomen om de situatie onder controle te krijgen. De personen die verantwoordelijk waren voor het aanbrengen van de leuzen zijn staande gehouden en geĆÆdentificeerd. Uiteindelijk hebben de agenten twee personen beboet voor baldadigheid.

De politie neemt dit soort incidenten serieus en handelt er dan ook adequaat op. Het aanbrengen van leuzen op andermans eigendommen wordt beschouwd als een strafbaar feit en kan leiden tot juridische vervolging.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen