Gelderland

Cameratas van persfotograaf uit auto gestolen in parkeergarage Apeldoorn

APELDOORN – Bij parkeergarage Q-Park aan de Roggestraat in het centrum van Apeldoorn zijn dinsdagavond bij zeker drie auto’s in gebroken. De buit is enorm en ook schade aan de auto’s is groot.

Rond de klok van 23.00 uur ontdekten meerdere mensen dat er bij hun was ingebroken. De ruiten van zeker drie auto’s waren ingeslagen. De auto’s stonden geparkeerd op de eerste etage van de parkeergarage. De inbraak zou tussen 21.00 uur en 23.00 uur moeten hebben plaatsgevonden.

De inbrekers hebben een enorme buit meegenomen. In een auto lagen twee laptoptassen met daarin laptops. Ook een rugtas werd meegenomen.

Bij een andere auto, werd de achteruit ingetikt. In deze auto lag een cameratas met daarin een professionele camera en meerdere lenzen en toebehoren. Alleen deze buit loopt al richting de 10.000 euro.

Ook een bij een derde auto werd een achteruit vernield. Wat er bij deze auto buit is gemaakt is niet bekend.

De auto-eigenaren hebben de politie gebeld, deze gaven aan dat zij online aangifte moeten doen. De auto-eigenaren gaan dan ook aangifte doen van de inbraak.

De politie kwam op basis van de meerdere meldingen nog wel poolshoogte nemen in de parkeergarage. De recherche zal aan de hand van de aangiftes onderzoek gaan doen. Ook zullen camerabeelden worden bekeken.

Mensen die iets opvallends of verdachts in de parkeergarage hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Denk dan aan mensen die interesse hadden in de auto’s, of verdacht in de parkeergarage hingen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen