Landelijk

KNMI: Vanavond en vannacht code geel vanwege pittige onweersbuien

NEDERLAND – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor de avond en nacht van vandaag code geel afgekondigd in verband met de verwachte aanwezigheid van krachtige onweersbuien.

Vanaf 20:00 uur vanavond worden in het oosten en zuidoosten van het land enkele intense onweersbuien verwacht, die zich mogelijk verder ontwikkelen. Deze buien kunnen gepaard gaan met krachtige windstoten en lokaal veroorzaakte wateroverlast. Later op de avond zullen ook het noorden en noordwesten van Nederland te maken krijgen met deze buien. Naarmate de nacht vordert, zullen de buien geleidelijk aan intensiteit verliezen en uiteindelijk verdwijnen.

Het KNMI adviseert weggebruikers en personen die buitenactiviteiten plannen om rekening te houden met mogelijke hinder als gevolg van deze weersomstandigheden. Code geel, dat geldt als een waarschuwingsniveau, zal van kracht zijn vanaf 20:00 uur vanavond tot ongeveer 02:00 uur morgenochtend.

Gerelateerde artikelen