Gelderland

Zware explosies in winkelcentrum Arnhem-Zuid, schade enorm

ARNHEM – In winkelcentrum Elderhof in Arnhem-Zuid hebben vannacht twee explosies de buurt opgeschrikt. Gisteren werden op dezelfde plek al twee pakketjes voor de deur gevonden. Dit keer waren er twee zware explosies bij de voordeur van Diner 66. Het gebeurde rond 03:45 uur.

Gisteren werd een groot gebied ontruimd nadat er twee verdachte pakketjes waren gevonden. De EOD heeft deze meegenomen.

Vannacht was het wel raak. Toen ontploften twee pakketjes voor de deur van de snackbar welke de deuren al gesloten moest houden. De schade aan de voorpui van Diner 66 is enorm. Een paar meter verderop heeft de voorgevel van Chinees restaurant Fong Sho ook schade opgelopen.

Na de melding rukten de hulpdiensten massaal uit en werd de omgeving afgezet. Een speciaal team van de politie doet onderzoek naar de explosies. Omwonenden schrokken vannacht wakker van de harde doffe knallen en geven aan dat het al langere tijd onveilig voelt in de buurt.

Foto: Google Street View

Gerelateerde artikelen