Opmerkelijk

Vrouw overleden nadat accu ontbreekt in openbare AED

SCHAIJK – Een vrouw is gisteren overleden in Schaijk nadat een openbare AED dienst weigerde. Er zat geen accu in. Dat constateerde een burgerhulpverlener. De beheerder van de AED denkt dat de accu is gestolen.

Burgerhulpverleners kregen gisteren een melding van een reanimatie en snelden zich naar de vrouw toe. Een van hen pakte een openbare AED en wilde deze inzetten voor de reanimatie. Echter bleek de accu niet in de AED te zitten.

De AED kan worden gebruikt bij een verstoord hartritme of als iemand een hartstilstand heeft. De beheerder van de AED kan er met zijn hoofd niet bij dat iemand mogelijk de accu uit het apparaat heeft gestolen. Zo’n accu kan al gauw 250 euro kosten.

Er is door de beheerder aangifte gedaan bij de beheerder. Ook gaat hij kijken of de accu’s in de overige AED apparaten wel aanwezig zijn.

Foto: Ter Illustratie

Gerelateerde artikelen