Overijssel

Jonge pups achtergelaten op snikheet balkon vol uitwerpselen Hengelo

HENGELO – Gisteren ontving de politie in Hengelo een verontrustende melding over de erbarmelijke omstandigheden waarin twee puppy’s werden aangetroffen op een balkon. De eigenaar van de dieren was naar verluidt sinds woensdag afwezig, waardoor de jonge honden gedwongen waren om buiten te blijven. Bij aankomst op de locatie werd een duidelijke geur van ontlasting waargenomen in de nabijheid van het balkon.

De schrijnende situatie werd bevestigd toen de hulpdiensten ter plaatse ontdekten dat de twee puppy’s zich in een benarde omgeving bevonden. De dieren hadden geen toegang tot water of voedsel en de grond was bezaaid met uitwerpselen. Bovendien was de temperatuur op het balkon opgelopen tot maar liefst 28 graden Celsius. Het balkon zelf was bezaaid met gevaarlijke rommel, zoals aangevreten plastic zakken en lege blikjes, waarin de puppy’s zich zouden kunnen verwonden.

In beslag genomen

Met goedkeuring van de Officier van Justitie werden onmiddellijk maatregelen genomen om de veiligheid van de puppy’s te waarborgen. De dieren zijn in beslag genomen en overgebracht naar een aangewezen asiel, waar ze de juiste zorg en aandacht zullen krijgen. Gelukkig verkeren ze in goede gezondheid, ondanks de ontberingen die ze hebben doorstaan.

Eigenaar

De eigenaar van de puppy’s zal niet ongestraft blijven. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar, aangezien het nalaten van de zorg voor de dieren in strijd is met de wet. Waar de eigenaar sinds woensdag is, is niet bekend.

Foto: Politie Hengelo

Gerelateerde artikelen