Gelderland

Enorme ravage en twee gewonden na ongeval op kruising Prins Willem-Alexanderlaan Apeldoorn

APELDOORN – Bij een zwaar ongeluk op de Prins Willem- Alexanderlaan in Apeldoorn zijn afgelopen nacht twee gewonden gevallen. Beide gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur op de kruising Prins Willem- Alexanderlaan met de Wilhelmina Druckerstraat in het centrum van Apeldoorn. Door een nog onbekende oorzaak reed de bestuurster van de roodkleurige Mercedes bus rechtdoor vol tegen een verkeerspaal aan. De verkeerspaal verschoof door de botsing enkele centimeters en was geknikt. De bestelbus zat om de verkeerspaal heen gevouwen.

De hulpdiensten rukten massaal uit nadat voorbijgangers 112 hadden gebeld. De twee inzittenden, een man en een vrouw raakten gewond en zaten bij aankomst van de hulpdiensten nog in het voertuig. De vrouwelijke bestuurster moest door de hulpdiensten uit de bestelbus worden bevrijd. De deur van de auto moest namelijk worden los gemaakt door de brandweer. De vrouw werd vervolgens door het ambulancepersoneel nagekeken en behandeld waarna zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ten tijde van de hulpverlening, bleef de hond van het echtpaar, die ook in de bestelbus zat, trouw naast haar zitten. De hond kwam bij het ongeluk met de schrik vrij.

De bijrijder, kon zelfstandig uit de zwaar beschadigde bestelbus stappen. Hij had een behoorlijke hoofdwond opgelopen doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geklapt. Ook hij werd door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis.

De ravage is na het ongeluk groot. Naast de zwaar beschadigde bestelbus, raakte ook de verkeerspaal waar de stoplichten aan bevestigd zitten forse schade op. Deze zal moeten worden vervangen.

Vanwege het ongeluk was een groot deel van het kruispunt afgesloten. Automobilisten die naar het centrum wilde moesten een alternatieve route nemen. De zwaar beschadigde bestelbus werd door een berger afgesleept. De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot de schade aan de verkeerspaal.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is en blijft een raadsel.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen