Gelderland

Man (55) aangehouden voor schietpartij Holtrichtersveld vorig jaar in Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft vandaag een 55-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid van het schietincident vorig jaar in de nacht van woensdag 5 op donderdag 8 oktober. Dat meldt Politie Gelderland op Twitter.

Vorig jaar werd er rond bovenstaande datum geschoten op het Holtrichtersveld in Apeldoorn. Daarbij raakte er niemand gewond. Rond 00.45 uur werd een bewoner wakker van gerommel bij zijn woning toen hij ging kijken zag hij een groene container tegen zijn auto liggen. Toen hij deze weer recht opzette kwamen twee mannen de hoek om en begonnen te schreeuwen. Een van hen begon direct met schieten. De bewoner van de woning kon net op tijd weg duiken. Hij raakte niet gewond.

Eerder werden voor de schietpartij mannen van 22, 29, 35 en 45 jaar aangehouden. Zij zijn nog steeds een verdachte in de zaak, maar zitten niet meer vast.

Er werden ook direct camerabeelden bekeken en er werd een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Uitgebreid forensisch onderzoek bracht de 55-jarige Apeldoorner in beeld. Dat meldde het Openbaar Ministerie. Zijn rol bij deze schietpartij wordt nu onderzocht.

Foto: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen