Zeeland

Ongeval in Kruiningen: Scooterrijder gewond, mogelijk betrokkenheid personenauto

KRUININGEN – Zaterdagavond 29 juli is Kruiningen opgeschrikt door een ongeval. Rond 18.40 uur vond het incident plaats op de Zanddijk, waarbij een scooterrijder gewond raakte. De exacte toedracht is nog onduidelijk, maar een mogelijke aanrijding met een personenauto wordt onderzocht. Door het ongeval en de daaropvolgende hulpverlening en onderzoek werd de weg tijdelijk afgesloten.

De betrokken scooterrijder, wiens identiteit op dit moment nog niet bekend is, liep verwondingen op tijdens het incident. Er wordt onderzocht of een personenauto mogelijk betrokken was bij het ongeval en de scooter heeft aangereden.

In reactie op het incident werd het Mobiel Medisch Team opgeroepen. Ze arriveerden per helikopter om bijstand te verlenen aan het aanwezige ambulancepersoneel. Nadat de helikopter naast de ongevalssite was geland, ontfermden de medische professionals zich onmiddellijk over de gewonde scooterrijder. Na de eerste zorg ter plaatse werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Vanwege de hulpverlening en het lopende onderzoek werd de Zanddijk, een belangrijke verkeersader richting Kapelle, afgesloten. Deze taak werd uitgevoerd door weginspecteurs van de Provincie en Rijkswaterstaat.

De politie heeft de locatie van het ongeval gemarkeerd als Plaats Delict. Leden van het Team Verkeer zijn belast met het onderzoek naar de exacte omstandigheden en oorzaken van het ongeval. Dit omvat het verzamelen van forensisch bewijs en het interviewen van mogelijke getuigen.

Gerelateerde artikelen