Gelderland

Gigantisch harde knal laat bewoners rechtop in bed zitten Metaalbuurt Apeldoorn

APELDOORN – Een gigantische harde knal zorgde er afgelopen nacht voor dat vele inwoners van Apeldoorn rechtop in bed zaten. Vooral de mensen in de Apeldoornse Metaalbuurt wist niet wat hen overkwam. Een vuurwerkbom bleek de oorzaak.

Het is even voor 03.30 uur toen er tussen de flats aan Hoenderparkweg met de Metaalweg, op een grasveldje een vuurwerkbom afgaat. Een flinke rookontwikkeling is het gevolg, maar de knal die er bij kwam, is gigantisch. Door de knal gaan meerdere autoalarmen af. Bij een autogarage in de buurt, gaat zelfs het inbraakalarm af.

Op Facebook regent het inmiddels een storm aan berichten over die merkwaardige knal. De politie is afgelopen nacht direct groots aanwezig in de wijk maar voor zover bekend troffen zij behalve een flink gat aan in de struiken en het gras, niets meer aan. Een stuk verbrand papier is een stille getuige van wat die nacht zich heeft afgespeeld.

De bewoners van de flat geven aan “Ik had mijn hart in me strot zitten vannacht, het ging zo hard”.

De politie laat weten inderdaad een melding te hebben ontvangen en doet nog onderzoek naar de dader(s). Mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen