Zuid-Holland

Meisje (14) overleden na schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM – Het 14-jarige meisje dat eerder vandaag zwaargewond raakte na een schietpartij in Rotterdam, is overleden aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Vandaag vonden er twee schietpartijen plaats. Eentje aan het Heiman Dullaertplein en de andere in een leslokaal van het Erasmus MC (EMC) in Rotterdam. Dit eiste de levens van 3 personen. Een 39-jarige vrouw, een 43-jarige docent van het Erasmus MC in Rotterdam en later ook het 14-jarige meisje, de dochter van de overleden 39-jarige vrouw. Het meisje raakte eerder zwaargewond na de schietpartij aan het Heiman Dullaertplein. Zij overleed later in het ziekenhuis.

Na de schietpartij werd door de Dienst Speciale Interventies (DSI) een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was een student bij het Erasmus ziekenhuis. Hij wordt verdacht van de schietpartijen en het stichten van brand. De politie is daarna het ziekenhuis binnengegaan en heeft het ziekenhuis grondig gecontroleerd op slachtoffers en mensen die zich verscholen hebben.

De 32-jarige Rotterdammer is een bekende van justitie. Hij zou eerder al veroordeeld zijn voor dierenmishandeling.

Foto: AS Media

Gerelateerde artikelen