Gelderland

Enorme vlammenzee verwoest vier chalets Emsterweg Vaassen

VAASSEN – Op een voormalig chaletpark aan de Emsterweg in Vaassen heeft maandagavond laat een felle brand gewoed in zo’n vier chalets. De brandweer schaalde op naar “Zeer grote brand, Grip 1”.

De brand brak rond de klok van 00.00 uur uit. Kort na de eerste melding werd de brand al opgeschaald naar zeer grote brand, Grip 1. De brandweer rukte met zo’n vier blusvoertuigen en meerdere waterwagens en ondersteunend materieel uit.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een flinke vlammen zee. Op verschillende plekken op het park stonden chalets in brand. Gezien de afstand wat de chalets van elkaar afstonden is brandstichting het aannemelijkste scenario. Onderzoek van de politie moet dit echter nog wel vaststellen.

Op 20 september, dit jaar heeft er op hetzelfde chalet park ook al een brand gewoed. Deze brand werd ook rond middernacht ontdekt door een voorbijganger. Toen brandde er een chalet volledig af.

In april 2022 werd het park door de gemeente Epe gesloten. Het zou er ‘onveilig’ zijn. Het zou niet brandveilig zijn en de voorzieningen voor gas en elektriciteit waren volgens de gemeente gebrekkig. De gemeente kwam er niet uit met de beheerder van het park, waardoor de boel vorig jaar gesloten werd.
De gemeente heeft de voormalige camping op het oog voor de opvang van maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen en dat voor hooguit 5 jaar. Dit plan leidde eerder deze zomer tot verontwaardiging onder inwoners van Vaassen. Ze zijn bang dat op termijn asielzoekers op de camping worden gehuisvest. Een woordvoerster van Epe laat weten geen oordeel te hebben, totdat het onderzoek naar de brand is afgerond.

Ook in Hulshorst, in de gemeente Nunspeet is het onrustig. Vorige maand ging een chalet op een vakantiepark in vlammen op en waren leuzen geklad op een van de gebouwen. Op het park moeten statushouders worden ondergebracht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen