Gelderland

Man zwaargewond na schietpartij in Hoenderloo, DSI doet inval

HOENDERLOO – Gisterenavond is een man zwaargewond geraakt na een schietpartij aan de Weikamperweg in Hoenderloo. De man is aanspreekbaar met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De melding kwam om 23:15 uur binnen bij de hulpdiensten. Meerdere ambulances en politie-eenheden kwamen met spoed ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter gealarmeerd maar deze kon vanwege het slechte weer niet opstijgen.

Volgens getuigen lag de man in de berm langs de Otterloseweg. Daar werd door de opgeroepen brandweer een tent geplaatst om de sporen veilig te stellen. Er werd direct een grote zoekactie op touw gezet naar de verdachte. Daarvoor werd een deel van het terrein van de voormalige Hoenderloo Groep afgezet. Ook kwam er een hondengeleider ter plaatse om te helpen bij de zoektocht.

Inval politie

Rond 02:30 uur heeft de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie een inval gedaan in een woongebouw aan de rand van het terrein. De politie hield er namelijk rekening mee dat de verdachte zich mogelijk hier zou bevinden maar dit was niet het geval.

Het gewonde slachtoffer is per ambulance en volgens de Officier van Dienst (OvD) van de politie aanspreekbaar per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De weg tussen Apeldoorn en Otterlo werd voor een langere tijd afgesloten. Auto’s werden gesommeerd om om te keren.

Eerder gisteren vond er ook een dodelijke schietpartij plaats aan de Mauvestraat in Apeldoorn. Daarbij kwam een man om het leven. Er werd hiervoor nog geen verdachte aangehouden.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen