Landelijk

Zondagmiddag kans op hevige onweersbuien: KNMI geeft code geel af

Voor zondagmiddag heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) een waarschuwing uitgegeven in de vorm van code geel. Er worden krachtige onweersbuien verwacht, die gepaard kunnen gaan met grote hagelstenen en stevige windstoten.

De buien zullen in de loop van de middag ontstaan en zich in noordoostelijke richting verplaatsen. Er is kans op hagel, met stenen die kunnen oplopen tot 2 centimeter in diameter. Daarnaast zijn er zware windstoten mogelijk die snelheden kunnen bereiken van 75 kilometer per uur, plaatselijk zelfs oplopend tot 90 kilometer per uur.

De waarschuwing van het KNMI geldt voor het grootste deel van Nederland, maar Noord-Holland, Friesland en de Waddeneilanden zijn uitgezonderd. Voor Zeeland geldt de waarschuwing specifiek tussen 14.00 en 18.00 uur.

Inwoners en bezoekers van de betreffende regio’s worden geadviseerd de weersontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Gerelateerde artikelen