Landelijk

KNMI: Donderdag code geel vanwege veel wind door storm Ciarán

NEDERLAND – In Nederland heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) voor morgen een waarschuwing afgegeven voor de weersomstandigheden die zich morgen zullen voordoen. Code geel is specifiek gericht op de verwachte zware windstoten die veroorzaakt worden door de naderende storm genaamd Ciarán. Deze weerswaarschuwing zal van kracht zijn tussen 10:00 en 19:00 uur.

Vanaf de tweede helft van donderdagochtend kunnen zware windstoten worden verwacht in grote delen van het land, met uitzondering van het noordoosten. De snelheden van deze windstoten variëren tussen 75-90 km/uur, en in de kustgebieden worden zelfs krachtigere windstoten verwacht, met snelheden variërend van 90-100 km/uur. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat het Waddengebied en de omliggende regio’s in de middag en avond te maken krijgen met buitengewoon hevige windstoten die snelheden van 100-110 km/uur kunnen bereiken. Deze windstoten zullen voornamelijk uit een zuidelijke richting komen. Tegen de avonduren zullen de zware windstoten zich vooral tot de kustgebieden beperken, terwijl in de nacht naar vrijdag de wind aanzienlijk zal afnemen.

Er wordt een oproep gedaan aan weggebruikers om rekening te houden met deze weersomstandigheden en de mogelijke risico’s die ze met zich meebrengen. De harde wind kan gemakkelijk takken van bomen losrukken, wat gevaarlijke situaties op de weg kan veroorzaken.

Gerelateerde artikelen