Noord-Holland

Haven Den Oever en Texel ondergelopen, water staat extreem hoog

DEN OEVER – In de nacht van donderdag op vrijdag is de haven van Den Oever overstroomt. Met bijna 3 meter boven NAP hield de haven het niet droog.

De kades overstroomde. De gemeente sloot de deuren naar de woonwijk en zette voor extra beveiliging horizontale balken voor de noodsluisdeur. Er is duidelijk te zien dat de visafslag is ondergelopen en de kades grotendeels onbegaanbaar zijn. De buiten kunnen hierdoor niet uitvaren. “Misschien zwemmen de vissen de visafslag nu wel binnen,” grapt een werknemer van de visafslag die poolshoogte komt nemen.

In de vroege ochtend zal storm Pia het water weer laten dalen. Een andere Den Oevernaar heeft het goede hoop in. “Ik moet bestellingen maken voor de vismarkt. Het is afgaand water, dan gaat het snel, hoor,” zegt hij.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen