Zuid-Holland

Poging tot inbraak in brandweerkazerne Arkel, 5e inbraak in kazerne in week tijd

ARKEL – In de nacht van dinsdag 26 december tot woensdag 27 december heeft er een inbraak plaatsgevonden in de brandweerkazerne van Arkel. Hoewel er geen diefstal heeft plaatsgevonden, is er wel schade aan de kazerne veroorzaakt.

Ondanks dat er niets ontvreemd is, heeft de kazerne te maken met schade als gevolg van een ingeslagen ruit van de gloednieuwe roldeur, die diende als toegang tot het gebouw. Het vermoeden bestaat dat de verdachten mogelijk zijn geschrokken van iets en daarom de inbraak hebben afgebroken.

Alle betrokken kazernes zullen aangifte doen, en de politie zal zichtbaar intensievere controles uitvoeren. Bovendien zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen op de brandweerkazerne van Arkel.

Het is al de 5e inbraak in een brandweerkazerne in zeer korte tijd. Eerder vonden er al inbraken plaats bij de brandweer van Ede-Stadspoort, Wapenveld, Varik en Meerkerk. Daar werden eerder belangrijk redgereedschap gestolen.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Foto: Brandweer Arkel

Gerelateerde artikelen