Landelijk

KNMI waarschuwt voor gladheid op wegen, mogelijk lokaal 10 centimeter sneeuw verwacht

NEDERLAND – Tot in de vroege namiddag bestaat lokaal het risico op gladheid als gevolg van sneeuwresten of bevroren natte weggedeelten, met name op plaatselijke wegen.

Vanaf het einde van de ochtend zal er langdurige sneeuwval plaatsvinden in Limburg, gevolgd door sneeuwval in het zuidoosten van Noord-Brabant vanaf het begin van de middag. Deze weersomstandigheden kunnen impact hebben op het verkeer en buitenactiviteiten. In Zuid-Limburg wordt verwacht dat er deze middag en avond 5-10 cm sneeuw valt, en in de heuvelachtige gebieden kan lokaal zelfs 10-15 cm sneeuw accumuleren. In het noorden van Limburg wordt 2-5 cm sneeuw verwacht, terwijl in het zuidoostelijke deel van Noord-Brabant 1-2 cm sneeuw wordt voorspeld.

In de loop van de nacht naar donderdag zal de sneeuwval afnemen, maar de gladheid zal nog geruime tijd aanhouden door de aanwezige sneeuw.

Gerelateerde artikelen