Landelijk

Code oranje in Noord-Holland en Waddengebied door Storm Isha

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor de provincie Noord-Holland en het Waddengebied code oranje afgegeven voor zeer zware windstoten door storm Isha.

Door de aanstaande storm Isha worden in Noord-Holland en het Waddengebied gedurende de aankomende nacht en vroege ochtend zeer krachtige windstoten van 100-110 km/uur verwacht, waardoor een code oranje van kracht is. Vanaf halverwege de ochtend op maandag zal de wind snel afnemen, en de (zeer) krachtige windstoten zullen verdwijnen. Dit kan echter leiden tot schade en gevaar als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende objecten.

In de overige delen van het land zijn er vanaf laat op zondagavond tot halverwege de ochtend op maandag mogelijk krachtige windstoten van 75-90 km/uur, met in de kustprovincies snelheden van 90-100 km/uur. De windrichting is zuidwestelijk.

Gerelateerde artikelen