Landelijk

ProRail start binnenkort met flitscamera’s bij spoorwegovergangen

NEDERLAND – Binnenkort start ProRail met een nieuwe preventieve maatregel om mensen te beboeten die toch nog even onder de spoorbomen door gaan als deze al zijn gesloten.

Automobilisten, brommerrijders, vrachtwagen- en buschauffeurs kunnen beboet worden als zij toch nog even onder de spoorbomen doorgaan. Er wordt dan een foto van het voertuig plus het kenteken naar het Centraal Justitieel Incassobureau gestuurd.

Zo wil ProRail voorkomen dat mensen onder de spoorbomen doorgaan, terwijl er een trein met 140 kilometer per uur komt aanrijden. Een eerdere proef bij het station van Hilversum Sportpark en in Bunnik waren al succesvol.

ProRail is van plan om bij 40 overwegen in Nederland een flitspaal neer te gaan zetten. De boete voor automobilisten, motorrijders en vrachtwagens is 280 euro. Voor brom en snorfietsers is dit 190 euro.

Gerelateerde artikelen