Noord Brabant

Automobilist (19) rijdt 119km/h te hard en gooit cocaïne uit raam tijdens achtervolging Eindhoven

EINDHOVEN – Een 19-jarige automobilist heeft het zaterdagavond wel erg bont gemaakt op het Stationsplein in Eindhoven.

Wijkagent Eckart Lutelaer zag een voertuig rijden waarvan hij eerder op de avond meldingen van had gekregen dat er mogelijke handel van verdovende middelen zou zijn. De agenten gaven op de John F. Kennedylaan de auto een stopteken, maar hier werd geen gehoor aan gegeven.

De automobilist sloeg op de vlucht en bereikte daarbij snelheden waarbij er ruim 199 km/h te hard werd gereden. Tijdens zijn vlucht gooide hij meerdere kleine envelopjes met cocaïne uit het raam, reed hij meerdere keren door rood en haalde hij gevaarlijke manoeuvres uit om aan de politie te ontkomen.

Na ongeveer 10 minuten besloot de politie dat het tijd was om de achtervolging te eindigen en werd de politieauto gebruikt om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder is daarna onder dreiging van het stroomstootwapen van de politie aangehouden.

In de auto werd nog een aanzienlijk geldbedrag gevonden en de bestuurder was zelf ook onder invloed. In de woning van de verdachte werden ook nog eens 450 potjes met snus gevonden/

Foto: Wijkagent Eckart Lutelaer Instagram

Gerelateerde artikelen