Landelijk

Luchtalarm verdwijnt vanaf 2025, NL-Alert ervoor in de plaats

NEDERLAND – De eerste maandag van de maand zal voor velen nooit meer hetzelfde zijn. Vanaf 2025 gaat het luchtalarm verdwijnen.

Dat heeft Demissionair Justitieminister Dilan Yeşilgöz besloten. Vanaf 2025 moet het NL-Alert systeem de functie overnemen. Volgens Yeşilgöz heeft NL-Alert een veel groter bereik en zou het luchtalarm te weinig voordelen bieden. NL-Alert bevat meer informatie over het incident en heeft een landelijke dekking van 92% ten opzichte van de 75% van de mensen die het luchtalarm horen. Ook kan NL-Alert de ontvanger voorzien van de nodige handelingen die op dat moment dan nodig zijn.

Na zorgvuldige overweging lijkt het verstandig om het systeem te deactiveren tegen het einde van 2025, op het moment dat de onderhoudscontracten vervallen.

Gerelateerde artikelen