Gelderland

Enorme ravage en snelweg richting Amersfoort dicht na groot ongeval A1 Voorthuizen

VOORTHUIZEN – Door een ernstig ongeluk tussen meerdere personenauto’s en een vrachtwagen op de A1 tussen Apeldoorn en Amersfoort is ter hoogte van Voorthuizen de snelweg volledig afgesloten. Bij het ongeluk vielen meerdere gewonden.

Het ging rond 04.15 uur mis toen door nog onbekende oorzaak de voertuigen met elkaar in botsing kwamen. De zwaar beschadigde auto’s staan verspreid over de snelweg, ook ligt de snelweg bezaaid met brokstukken.

De hulpdiensten rukten na het ongeval massaal uit. Naast meerdere brandweerwagens kwamen er ook vier ambulances ter plaatse om de inzittenden van de betrokken voertuigen na te kijken. De brandweerlieden hebben het ambulancepersoneel geassisteerd en de auto’s veilig gesteld. Bij het ongeluk raakten meerdere mensen gewond. Zij zijn allen ter plaatse nagekeken en behandeld. Twee van hen zijn volgens de politie per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de ernst van hen verwondingen is niets bekend.

Bij het ongeluk zijn zeker vier personenauto’s betrokken. Alle vier de voertuigen raakten zwaar beschadigd. Ook zou er bij het ongeluk een vrachtwagen betrokken zijn. Deze zou echter na het ongeluk zijn doorgereden. Onduidelijk is nog of de chauffeur dit expres deed of niets van het ongeluk heeft meegekregen.

De verkeersongevallen van de politie komt ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeluk. De snelweg A1 is vanwege het ongeluk tussen Apeldoorn en Amersfoort volledig afgesloten. Vanaf knooppunt Beekbergen is een omleiding ingesteld.

Gerelateerde artikelen