Vermist

Waar is de vermiste Yoran Krol (16)? Dit weten we tot nu toe

SLEEUWIJK – Het is inmiddels 2,5 maand geleden sinds de 16-jarige Yoran Krol voor het laatst is gezien op 24 december.

Yoran werd voor het laatst gezien bij jongerencentrum De Pomp in Almkerk en is sindsdien spoorloos. Hij werd daar rond 00:30 uur voor het laatst gezien. Direct na zijn vermissing deelden zijn familie en de politie een foto van de jongen.

Diverse zoektochten met boten met sonarapparatuur, speciale zoekhonden, drones en zelfs een grote zoektocht met meer dan 2500 vrijwilligers leverden niks op.

Zoektocht met honden en drones

Op 10 februari werd er opnieuw gezocht naar Yoran. Dit keer met speciale zoekhonden van Signi en drones van het SOS Droneteam. Zij zijn op zoek gegaan naar geursporen en visuele aanwijzingen naar de vermiste Yoran.

Het SOS Droneteam heeft samen met Signi zoekhonden op de Boven-Merwede, Beneden-Merwede en de nieuwe Merwede gezocht. Ook dit was zonder resultaat.

Zoekactie door SAR Nederland

Ook het SAR Nederland (Search and Rescue Nederland) heeft intensief meegezocht naar de 16-jarige jongen. Zij zochten onder andere op 13 februari en eind januari. Zij hebben toen het gebied tussen de Merwedebrug tot aan Dordrecht doorgezocht. Ook deze beide zoektochten waren helaas zonder resultaat. Het SAR-team heeft zich enorm hard ingezet om de jongen of sporen van hem te kunnen vinden.

Recente zoektocht

De meeste recente zoektocht, dateert van vrijdag 16 februari. Toen werd er opnieuw gezocht door het SOS Droneteam bij de Biesbosch. De zoekhonden van Signi zoekhonden hadden een nieuw spoor geroken. Daarop werd de hulp ingeschakeld van SOS Droneteam. Er werd met speciale drones, honden en boten gezocht rondom de Biesbosch naar de jongen uit Sleeuwijk. Het Signi zoekhondenteam was samen met SOS Droneteam op zoek gegaan naar sporen van de vermiste jongen. Vrijdag werden er zwaardere drones ingezet die moeilijk bereikbare plekken beter kon bereiken.

De politie vraagt mensen die enige informatie hebben over de vermiste 16-jarige Yoran zich te melden bij de politie op het nummer 0900-8844. Op het moment van vermissing droeg hij een spijkerbroek en lichte bovenkleding.

Gerelateerde artikelen