Landelijk

Temperaturen stijgen flink, komend weekend lokaal kans op 25 graden

NEDERLAND – Inmiddels heeft de lente haar intrede gemaakt in Nederland. De bomen krijgen weer bladeren en het blijft met het ingaan van de zomertijd ook langer licht. Maar ook de temperatuur gaat veranderen.

De aankomende dagen blijft het wisselvallig en grotendeels grijs. In sommige delen van Nederland kan de zon doorbreken en schommelt de temperatuur tussen de 13 en 14 graden.

Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omhoog en hebben we overwegend zonnige perioden met temperaturen variƫrend tussen de 15 en lokaal 18 graden. Hier en daar kan er in Nederland nog een enkele regenbui vallen.

En dan het weekend, en met name de zaterdag. De temperatuur gaat een flink stuk omhoog. De temperaturen lopen uiteen van 23 graden in het binnenland en tot wel 25 graden in het zuid-oosten van Nederland. Erg aangenaam lenteweer! De wind waait zwak tot matig dus in de zon is het goed vertoeven.

Op zondag blijft het overwegend droog maar ligt de temperatuur wel een stuk lager. Dan wordt het een graad of 16.

Gerelateerde artikelen