Limburg

Brand in Weert, dak opengebroken door brandweer

WEERT – Vanmiddag om kwart over 5 is er brand ontstaan in een woning in de Meester Strijbosstraat in Weert. De brandweer heeft het dak moeten openbreken om de brand te bestrijden.

De brand ontstond tijdens werkzaamheden in een carport en sloeg via het dak over naar de bovenste verdieping. Om hier goed bij te kunnen en de brandhaard dus effectief te kunnen blussen, heeft de brandweer het dak van de woning opengebroken. Er was ook uit voorzorg een ambulance uitgerukt. Nadat de bewoners waren gecontroleerd op rookinhalatie, bleek gelukkig niemand naar het ziekenhuis te hoeven worden vervoerd.

De brandweer heeft na het blussen een controle verricht en het huis geventileerd. Aangrenzende woningen zijn tijdelijk ontruimd. Ook kunnen de bewoners van de getroffen woning voorlopig niet terug. Stichting Salvage zal ondersteunen bij de schadeafhandeling.

Gerelateerde artikelen