Gelderland

Bewoonster Edelenveld Apeldoorn ruw gewekt, voordeur in brand gestoken

APELDOORN – Een bewoonster van de Edelenveld in Apeldoorn heeft afgelopen nacht de schrik van haar leven gehad nadat er iemand haar woning in brand heeft gestoken. De vrouw kwam met de schrik vrij doordat haar rookmelders afgingen. De schade is fors.

Het is even voor 02.30 uur toen de bewoonster van een woning aan het Edelenveld wakker werd van een rookmelder. Toen zij ging kijken stond het kozijn rond de brievenbus/voordeur in brand. Ook in de woning was er sprake van brand. De bewoonster wist zich tijdig in veiligheid te brengen waarna zij de hulpdiensten kon alarmeren.

De brandweer en politie kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleken de meeste vlammen al gedoofd. Wel smeulde er nog iets in de kruipruimte van de woning. De brandweerlieden hebben dit geblust.

Naastgelegen woningen

De bewoners van de naastgelegen woningen werden door de politie wakker gemaakt. De brandweer wilde namelijk controleren of er sprake was van rookontwikkeling in hun kruipruimte, dan wel niet of er sprake was van een verhoogde concentratie CO2 in de woningen. In meerdere woningen hing inderdaad wat rook waarop de brandweer meerdere ventilatoren inzette om de rook uit de kruipruimtes te verdrijven.

Terwijl de brandweer druk bezig was met het blussen en ventileren, namen agenten verklaringen op van omwonenden en van de geschrokken bewoonster. De politie gaat uit van brandstichting. Iemand heeft iets brandbaars tegen de voorpui van de woning gegooid.

Eerdere brand

Opmerkelijk is, is dat het niet de eerste keer mis gaat. Zo stond er nog geen twee weken geleden een auto in brand aan de Edelenveld. De auto zou van de desbetreffende vrouw zijn. Ook brandde eerder ook al een bedrijfsbusje uit op de Violieren. Deze wagen bleek van een vriend van de vrouw te zijn.

De politie laat weten dat de branden inderdaad verband met elkaar lijken te hebben. De politie doet verder onderzoek. Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen voor de verzekering.

Gerelateerde artikelen