Landelijk

VIDEO | Politie laat in video gevaren zien van populaire Fatbike

De Fatbike, het kan je niet ontgaan zijn in het straatbeeld de afgelopen tijd. Fietsen met dikke banden die harder gaan dan de normale fietsen. Echter, het aantal verkeersongevallen waar een fatbike bij betrokken is neemt flink toe.

Fatbikes zijn razend populair onder de jongeren. De Fatbikes hebben bredere banden voor een betere wegligging en zien er stoer uit.

Opgevoerde Fatbike

Soms worden de fatbikes opgevoerd en gaan ze harden dan de vastgestelde maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. En dat heeft soms ernstige gevolgen. Fatbikes worden soms opgevoerd door middel van een app of met het vervangen van een chip. Daardoor rijden ze veel harder over straat. Vooral jongeren die gebruik maken van de Fatbike dragen op de fiets geen helm.

Als de fatbike is opgevoerd, vergoed de verzekering in het geval van een ongeval niks. De kosten worden dan verhaald op de ouders van de minderjarige.

Ongelukken met Fatbike

In Apeldoorn ging het eerder al mis. Daar werd een jongen op en Fatbike aangereden door een automobilist. Ook begin dit jaar in februari ging het in Huizen goed mis. Eind vorig jaar moest een jongen naar het ziekenhuis worden gebracht na een ongeval in Ede.

In de onderstaande video vraagt de politie aandacht aan vooral de ouders van kinderen die een fatbike bezitten “Weet u hoe hard de Fatbike van uw kind gaat?”

Video: Politie

Gerelateerde artikelen