Gelderland

Jongetje (6) overleden na zeer ernstig ongeval Kanaalweg Laag-Soeren

LAAG SOEREN – Bij een ernstig verkeersongeluk op de Kanaalweg in Laag-Soeren raakten afgelopen zaterdag acht mensen gewond onder wie vier kinderen. De politie laat maandagochtend weten dat een van de kinderen, een 6-jarig kind uit Zutphen, is overleden. Eén 77-jarige vrouw uit Zutphen is aangehouden als verdachte. 

Rond 16.00 uur ging het zaterdagmiddag gruwelijk mis. Drie voertuigen kwamen met elkaar in botsing. In een van de voertuigen zaten 2 kinderen van 3 en 4 jaar oud samen met twee volwassenen van 38 en 51 jaar oud, zij kwamen uit Dieren. In de andere auto zaten een 4 en 6-jarig kind samen met een 26-jarige volwassene. Zij kwamen uit Zutphen. Het 6-jarige kind heeft de botsing niet overleefd aldus de politie. 

Verdachte

Volgens politiewoordvoerster Linda Bouwman is de 77-jarige vrouw aangehouden en wordt haar rol bij het ongeluk onderzocht. Zij is inmiddels weer heengezonden, maar blijft wel verdachte. De onderzoeksresultaten liggen bij het OM en zij gaan de zaak dan verder inhoudelijk bekijken en verdere strafvervolging bepalen. 

Over de toestand van de andere gewonden is niets bekend, daar kon zij vanwege privacy overwegingen niets over zeggen. 

Gerelateerde artikelen