Landelijk

Tropische hitte in aantocht, maandag en dinsdag boven de 30 graden

De afgelopen dagen hebben we kunnen genieten van aangenaam zomerweer. Met slechts een paar buitjes tussendoor was het overwegend droog en zonnig. Ook vandaag, zondag, blijft het prachtig zomerweer met temperaturen die oplopen tot zo’n 27 graden.

Warm begin nieuwe week

Morgen, maandag, neemt de warmte echter verder toe. De temperatuur stijgt naar tropische waarden van boven de 30 graden en kan lokaal zelfs 33 graden bereiken. De wind blijft zwak en waait uit het oosten. Het blijft overal droog en de lucht blijft vrijwel wolkenloos, waardoor de zon volop kan schijnen.

Op dinsdag zet de tropische hitte door en stijgt de temperatuur nog iets verder, met lokaal maxima van 34 graden. De wind draait naar het zuiden, maar blijft zwak. In de namiddag en vroege avond volgt er een omslag in het weerbeeld. De hitte maakt plaats voor onweersbuien, die lokaal gepaard kunnen gaan met hagelbuien. Dit kan voor wat verlichting zorgen na de zinderende hitte van de afgelopen dagen.

Later in de week

Vanaf woensdag koelt het iets af, met temperaturen rond de 26 graden, wat voor velen aangenaam aan zal voelen. In de dagen daarna daalt de temperatuur geleidelijk verder richting de 20 graden. Daarbij neemt ook de kans op regen toe, wat zorgt voor een welkome afkoeling na de tropische hitte eerder in de week.

Gerelateerde artikelen