Opmerkelijk

Jonge wegpiraat (14) rijdt onder invloed van alcohol en drugs met 200km/h over A4

Schrikbarende snelheden én onder invloed van drugs en alcohol. Agenten van de Politie Landelijke Expertise en Operaties Noordwest wisten niet wat zij zagen vorige week vrijdag op zaterdagnacht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een auto met hoge snelheid over de A4 rijden. De bestuurder reed met 200 km/u door een trajectcontrole en nam op het laatste moment de afrit, door plotseling van de linkerrijstrook naar de afrit te sturen. Na controle van het voertuig ontdekten de agenten dat de bestuurder niet alleen geen geldig rijbewijs had, maar ook nog te jong was om er überhaupt één te mogen hebben. De bestuurder bleek slechts 14 jaar oud te zijn, had geen toestemming om de auto te gebruiken en reed bovendien onder invloed van zowel alcohol als drugs.

Bij verder onderzoek vond de politie ook vapes en enkele illegale cobra’s in de auto.

De bestuurder werd gearresteerd en na een bloedonderzoek, dat werd uitgevoerd vanwege het rijden onder invloed, overgedragen aan zijn eigen zorgverleners. De agenten hebben daarnaast een zorgmelding gedaan voor de jonge bestuurder en zijn minderjarige passagiers, die naar Veilig Thuis zal worden gestuurd.

Het Openbaar Ministerie zal beslissen over een passende strafmaat voor deze jongeman.

Bron: Politie Landelijke Expertuse en Operaties Noordwest Instagram

Gerelateerde artikelen