Landelijk

Tropische warmte nadert einde, volgende week flink koeler en meer regen

Naar aanleiding van de afgelopen dagen heeft Nederland volop kunnen genieten van zonnig weer en aangename temperaturen. Ook vandaag en gedurende het weekend, op zaterdag en zondag, blijft het warm en blijft de zon zich veelvuldig laten zien, waardoor het gevoel van nazomer nog even aanhoudt.

Toch lijkt er begin volgende week een omslag in het weerbeeld te komen. Als we de 14-daagse verwachting bekijken, zien we een duidelijke temperatuurdaling. Vanaf dinsdag en woensdag zakken de temperaturen naar waarden tussen de 16 en 18 graden, en is de kans op verspreide regenbuien aanwezig. Deze omslag zal zorgen voor een frisse start van de week, waarbij de zomerwarmte plaatsmaakt voor koelere herfstachtige omstandigheden.

Later in de week blijft het wisselvallig met temperaturen die rond de 16 graden blijven schommelen. Regenbuien en zonnige perioden zullen elkaar regelmatig afwisselen, waardoor het typisch Nederlandse herfstweer zijn intrede doet.

Eind september rond de 22e begint ook de herfst en nemen wij afscheid van de toch aardig wisselvallige zomer in Nederland.

De aankomende twee weken zakt de temperatuur flink ©Buienradar

Gerelateerde artikelen